«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η απεργία στους σιδηροδρόμους είναι νόμιμη είπε η γερμανική δικαιοσύνη… την ίδια στιγμή που η ελληνική δικαιοσύνη καταδικάζει τις απεργίες ως «παράνομες και καταχρηστικές»

Το διαιτητικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε το αίτημα της Deutshce Bahn

Κανονικά θα συνεχιστεί, προς το παρόν, η απεργία των μηχανοδηγών που έχει παραλύσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας καθώς το διαιτητικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε το αίτημα της διεύθυνσης της Deutsche Bahn.

Η εταιρεία διαχείρισης των γερμανικών σιδηροδρόμων κατέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας μια δικαστική απόφαση με την οποία θα υποχρεωνόταν το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς να σταματήσει την απεργιακή κινητοποίηση.

Η τετραήμερη απεργία από το σιδηροδρομικό συνδικάτο GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivfurher) έχει προκαλέσει σχεδόν ολική ακινητοποίηση των τρένων στη Γερμανία προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών.

Τα αιτήματα του GDL αφορούν την αύξηση των μισθών, τη μείωση του ωραρίου απασχόλησης και το δικαίωμα του συνδικάτου να διαπραγματεύεται με την Deutsche Bahn και εξ ονόματος άλλων κατηγοριών εργαζομένων και όχι μόνον των μηχανοδηγών.


Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα- χώρα που γέννησε την Δημοκρατία- οι απεργίες καταδικάζονται από την… αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη ως «παράνομες και καταχρηστικές»… απεργίες που δεν σκοπεύουν πια παρά μόνο στο δικαίωμα στην επιβίωση των Ελλήνων που ακόμα εργάζονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: