«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΜΚΟ Καραμανλής: Μη …Καταλληλότερος Όλων


Ζούμε σε εκείνες τις μέρες που το φαινόμενο της εργολαβικής σπίλωσης του Παπανδρέου είναι σε έξαρση.
Μέρες τώρα και σε όλους τους τόνους, αφού έχουν δοκιμάσει τα πάντα και δε γίνεται τίποτα, βάζουν στο κάδρο ένα συνεργάτη του Παπανδρέου πριν 10-15 χρόνια, ο οποίος ως γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, φέρεται να υπέγραφε (δεν τα έκλεβε ο ίδιος), ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στην περιβόητη πια ΜΚΟ, βγάζοντας έτσι στη σέντρα, για μία ακόμα φορά τον ίδιο τον Παπανδρέου.
Τι κι αν είναι ξεκάθαρο ότι η Οικονομική Αστυνομία η οποία και ανέλαβε αρχικά την έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως και ο ίδιος αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.
Κι ας φαντάζει σαν όαση μέσα στο τετρασέλιδο βούρκο της λάσπης στα χτεσινά ΝΕΑ, το ρεπορτάζ της Αριστοτελίας Πελώνη, όπου αναφέρει ξεκάθαρα πως:
«...το Υπουργείο Εξωτερικών ήταν αυτό που αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα του οίκου του, παίρνοντας το 2011 την πρωτοβουλία για την καταγραφή και την έρευνα για όλες τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν σε ΜΚΟ κατά το διάστημα 2000-2010. Η έρευνα αυτή στη συνέχεια εστάλη στους οικονομικούς εισαγγελείς. [...] Ο αρμόδιος τότε υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης είχε προαναγγείλει τη σημερινή έρευνα, ζητώντας πλήρη έλεγχο για τις χρηματοδοτήσεις. Τότε είχε προαναγγελθεί και νέο θεσμικό πλαίσιο με νέους κανόνες, ώστε οι χρηματοδοτήσεις να δίνονται με διεθνείς προδιαγραφές σε απόλυτη συνάρτηση με τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, οι οποίες θα αποφασίζονταν συλλογικά. Αλλά αυτό έμεινε στα χαρτιά»

Από την άλλη, αφήνουν άσπιλη και αμόλυντη την «Μ.Κ.Ο Καραμανλής» (Μη Καταλληλότερος Όλων) και το παρεάκι με τους κουμπάρους, ξαδέρφια (πρώτα), βατοπεδινούς, βουλγαράκηδες, ζαχόπουλους, στυλιανίδηδες. Ακόμα και στην πιο πρόσφατη υπόθεση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κοντεύει να γίνει ανάμνηση το γεγονός ότι ο Φιλιππίδης ήταν άνθρωπος του Καραμανλή! Ακόμα και κει, προσπάθησαν να βάλουν στο κάδρο τον Παπανδρέου, εμπλέκοντας τον Κλ. Παπαδόπουλο.

Κι ας οργίασε η κυβέρνηση Καραμανλή τώρα που μιλάμε για ΜΚΟ, σκορπώντας εκατομμύρια όταν χρηματοδοτούσε τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Άνω και της κάτω Γαρούνας, φιλανθρωπικές οργανώσεις, καλλιτεχνικά σχήματα, ερευνητικά κέντρα, ινστιτούτα, φυσιολατρικούς ομίλους, καθώς και εκκλησιαστικούς φορείς. Μόνο την περίοδο 2007-2009 η χρηματοδότηση άγγιζε τα 39.000.000 € [εδώ ο κατάλογος]
Προεξέχουσα περίπτωση εκείνη του Κραουνάκη που ενώ χρηματοδοτήθηκε με 250.000 €, ανέφερε [εδώ] με περισσό θράσος πως «η ομαλή ροή των δόσεων προϋπέθετε «λαδώματα ΠΑΣΟΚων υπαλλήλων»!!! Αμέσως λοιπόν μετά που «λάδωσε» τους πασόκους για να εισπράξει, δήλωνε περιχαρέστατος: «Θεωρώ τον Κώστα Καραμανλή έναν από τους σοβαρότερους νέους πολιτικούς. Όμως η Ν.Δ ήταν λάθος κόμμα για τον Καραμανλή»

Όλα τα παραπάνω, μεταφράζονται σε πολιτικές ευθύνες που ουδέποτε ανέλαβε ο αΚαταλληλότερος Καραμανλής. Ουδέποτε όμως και του της χρέωσε το μιντιακό σύστημα. Αντ' αυτού τον αφήνει να εξολοθρεύει ανενόχλητος μπριζολάκια


Γι' αυτό και ο Πεταλωτής αναφέρθηκε πολύ εύστοχα χτες στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

Σε αντίθεση με το σύντροφο Βενιζέλο, που χθες φλέρταρε όλη μέρα με την ιδέα να χρεώσει στον Παπανδρέου την πολιτική ευθύνη! Φλέρταρε είπα; Σχεδόν ηδονίζονταν... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: