«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σαμαράς πίνει, Σαμαράς κερνάει


Το πρώτο μέλημα του Αντώνη Σαμαρά μόλις 22 μέρες μετά που ανέβαλε πρωθυπουργός ήταν να επιχορηγήσει το ΜΚΟ του αδελφού του Αλέξανδρο Σαμαρά με πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ, για το Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ), στον οποίο ο Αλέξανδρος Σαμαράς είναι πρόεδρος, οπότε και αποδέκτης του χρήματος. Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ όμως. Κάθε χρόνο το ετήσιο δωράκι προς τον αδελφό του μέσω ΜΚΟ του είναι πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, την ίδια στιγμή που- αν είναι να πιστέψουμε αυτά που μας παπαγαλίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ- ο Αντώνης Σαμαράς είχε παγώσει την χρηματοδότηση προς όλες τις άλλες ΜΚΟ.
Το έργο της ΜΚΟ του αδελφού Σαμαρά είναι η προστασία των φοινίκων από το κόκκινο σκαθάρι.

Ας ρίξουμε μια ματιά όμως στην… δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ…

Κάθε χρόνο, ο αδελφός του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς, είναι αποδέκτης ως Πρόεδρος του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ), δώρων- πιστώσεων από τον προϋπολογισμό του κράτους

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, µε πρόεδρο τον πρωθυπουργικό αδελφό (αυτό που πήρε επιδότηση πάνω από το12 εκατ. € με το «καλημέρα» του καινούργιου πρωθυπουργού, 22 µέρες µετά την ορκωµοσία του Αντώνη Σαµαρά), τελεί υπό εισαγγελική έρευνα µαζί µε τους άλλους φορείς που εµπλέκονται µε το κόκκινο σκαθάρι, μετα από την καταγγελια γεοπονων (ακουσατε τιποτα στα ΜΜΕ;;;)

Ενα ανεκτίµητο µνηµείο φυσικής κληρονοµιάς, το φοινικόδασος του Βάι στην Κρήτη, κινδύνεψε να αφανιστεί από το κόκκινο σκαθάρι. Επί µήνες, δασολόγοι προειδοποιούσαν την πολιτεία και τους φορείς της, µεταξύ των οποίων το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδελφός, Αλέξανδρος Σαµαράς. Οπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, πολιτεία, φορείς και ΜΦΙ ολιγώρησαν επικίνδυνα.

Αλλά και όταν αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, η λύση στην οποία κατέληξαν ήταν να κόβουν και να καίνε κάθε φοίνικα που προσβαλλόταν από το κόκκινο σκαθάρι! Λεπτοµέρεια… οι φοίνικες δεν καίγονται. Οι ίδιοι δασολόγοι-καταγγέλοντες υποστηρίζουν ότι το κόκκινο σκαθάρι αντιµετωπίζεται µε ευρέως διαδεδοµένα εντοµοκτόνα και κόστος 0,3 ευρώ ανά φοίνικα (η µέθοδος του ΜΦΙ που εφαρµόζεται σήµερα µας κοστίζει 500 ευρώ ανά φοίνικα).


Μια οικογενειακή υπόθεση του Αντώνη Σαμαρά, που μας αποδεικνύει ότι : Σαμαράς πίνει, Σαμαράς κερνάει… έστω και αν τα ελληνικά ΜΜΕ στα οποία δώρισε τα θαλασσοδάνεια -για να του φτιάξουν το επικοινωνιακό ψεύτικο image- δεν λένε κουβέντα. (Παλιά του τέχνη κόσκινο… γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;;)

Κύριε Σαμαρά, δεν σας έμαθαν εκεί στην ΝΔ ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάς για σκοινί";;; 
Προσέξτε μην το κάνετε... μόδα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: