«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δεν έχετε το ηθικό δικαίωμα!

Δεν έχετε δίκιο κύριε πρόεδρε του Πα.σο.κ.

 Κύριε Πρόεδρε, σε συνέντευξη σας στην Καθημερινή της Κυριακής,αναφερόμενος στους προκάτοχους σας, τονίσατε ότι ο καθένας έχει τη διαδρομή και τη φυσιογνωμία του αλλά και οι δύο έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν το μέγεθος της ιστορικής πρόκλησης και της εθνικής ευθύνης.

     Κάνοντας λόγο δε για τη σχέση μαζί τους, τονίσατε πως τους αντιλαμβάνεστε ως ενεργά στελέχη της παράταξης, απευθύνοντας άμεσο κάλεσμα "να ενταχθούν στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ".

     Τη συνεργασία όμως με τον πρωθυπουργό την περιγράψατε ως σχέση συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει λόγω του τεράστιου βάρους που φέρνετε και οι δυό σας.

   Αν αυτές οι τοποθετήσεις δεν διαιρούν, δεν διχάζουν και δεν δημιουργούν βαθύτατο χάσμα με την βάση και βεβαίως με τον ΓΑΠ, τον άνθρωπο που δεν λογάριασε τίποτα και μπήκε στη φωτιά για να σώσει τον τόπο, τότε δεν ξέρω τι είναι διχασμός.

    Αναρωτιέμαι πάντως αν είναι δυνατόν να προκαλείτε με τέτοιο βάναυσο τρόπο, εσείς ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που με τις μεθοδεύσεις σας ρίξατε τον εκλεγμένο πρωθυπουργό από την εξουσία, λέγοντας του μάλιστα τώρα προκλητικά ότι έχει την ικανότητα να αντιληφθεί το μέγεθος της ιστορικής πρόκλησης και της εθνικής ευθύνης, καλώντας τον να ενταχθεί στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ.

     Μιλάτε όμως σε ποιον: Τον πιο πειθαρχημένο βουλευτή της Παράταξης, τον πολιτικό που δεν έχει ούτε με λόγους, ούτε με πράξεις δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα στο κόμμα που ανήκει. 

   Απευθύνεστε στον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και επισκέπτη καθηγητή στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, που δεν χάνει ευκαιρία να στηρίζει την Ελλάδα, μιλώντας σε διεθνές ακροατήριο για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα, με τις θυσίες των πολιτών, να ορθοποδήσει.

   Αναφέρεστε σε εκείνον που με τις διεθνείς παρεμβάσεις του απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία, του οποίου οι ερμηνείες για τα αίτια της κρίσης καθημερινά δικαιώνονται και οι προτάσεις του για έξοδο από την κρίση διαρκώς επαληθεύονται.

   Κάνετε συστάσεις σε ένα πρώην Πρωθυπουργό, με τον οποίο ποτέ δεν προσπαθήσατε να έχετε επίσης, σχέση συναντίληψης μαζί του, ενώ εκείνος σας εμπιστεύτηκε και σας αξιοποίησε σε σημαντικά υπουργεία, κάνοντας σας ακόμα και Αντιπρόεδρο.

   Με τα λεγόμενα σας, αφήνετε υπονοούμενα ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν εντάσσεται, δεν βοηθά , δεν συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια, σε αντίθεση με εσάς και τον έμπιστο και εν συναντιλήψει συνομιλητή σας και συγκυβερνήτη κ. Σαμαρά.

   Μιλάμε δηλαδή με λίγα λόγια, για προβοκάτσια, πρόκληση, συκοφαντία, διαστρέβλωση και παραποίηση της πραγματικότητας.

   Δεν χτίζονται όμως υγιείς πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με χτυπήματα κάτω από τη μέση κύριε σύντροφε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ.

   Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στην παράταξη και στον τόπο, με τέτοιου είδους δηλώσεις, όσο διπλωματικές κι αν είναι αυτές. Το αντίθετο μάλιστα.


   Δεν έχετε τέλος το ηθικό δικαίωμα να προσπαθείτε αδίκως, πλην όμως ματαίως, να τραυματίσετε το κύρος ενός ανθρώπου που απέδειξε εμπράκτως, ότι πάνω από όλα βάζει το συμφέρον του τόπου, δεν είναι κολλημένος σε θέσεις και αξιώματα και δεν θυσιάζει στο βωμό της προσωπικής του ιδιοτέλειας, όπως ολοφάνερα και πέραν πάσης αμφιβολίας κάνετε εσείς και ο συγκυβερνήτης σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: