«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

"Πράσινο φως" της Ε.Ε. για την εξαγορά της Geniki Bank από την Πειραιώς


Στην έγκριση της συμφωνίας για την εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς, προέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Νωρίτερα, την έγκριση της συμφωνίας για την συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με την Αγροτική Τράπεζα, προέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της αρμόδιας ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που προκύπτει από την απόκτηση από την Τράπεζα Πειραιώς των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Αγροτικής Τράπεζας που αναφέρονται σε σχετική απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.
 Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
 Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, συνεδρίασε σήμερα και, με ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» του αποκλειστικού ελέγχου της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», με δεδομένο ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού (?) στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: