«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πως συνδέεται το εθνικό συμφέρον με το χαράτσι της ΔΕΗ, με το κέντρο, κ.α. μαγικά…


Ο Γιάννης Στουρνάρας με τις εξαιρετικές σπουδές, από τους τεχνοκράτες που έβαλαν την χώρα στην ΟΝΕ, κατάντησε σήμερα να γίνει ουρά του Βενιζέλου συνθλίβοντας κάθε πολιτική του φιλοδοξία.

Κύριε Στουρνάρια, καταλάβατε ότι το χαράτσι της ΔΕΗ θα αφήσει στο σκοτάδι ακόμη περισσότερες οικογένειες… οικογένειες με παιδιά, με ηλικιωμένους, με ανέργους, οικογένειες με διαφορετικά προβλήματα από τα δικά σας, με προβλήματα κυριολεκτικά ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ???. Στο 21 αιώνα, οικογένειες θα μείνουν χωρίς το βασικό κοινωνικό αγαθό, διότι δεν μπορούν να πληρώσουν ένα άδικο χαράτσι, που προστίθεται στις δυο επιβαρύνσεις της ΔΕΗ, που θα ακριβαίνουν  τους λογαριασμούς με 40% συνολικά στους πρώτους κιόλας μήνες του 2013! Και το λέω άδικο χαράτσι, γιατί από τι γράφτηκε, απαλλάξατε -και εσείς και ο άμεσος προκάτοχος σας σαν Υπουργός Οικονομικών, ο εμπνευστής του χυδαίου χαρατσιού της ΔΕΗ- αρκετούς μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Παρεμπιπτόντως- θα πληρώσει τα χαράτσια στα πολλά οικογενειακά του ακίνητα ο πρώην Υπ. Οικονομικών, αυτή την φορά???!!   Επίσης, πως εξηγείται ότι ένα σπίτι 55 τμ στην "Γ" η "Δ" περιοχή πλήρωσε έως τώρα περίπου το ίδιο χαράτσι με μια μεζονέτα 160 τμ στην "Α" περιοχή??!! Και μια που δώσατε –σωστά- στην δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις των καλλιτεχνών που θα πιαστούν στην μέγγενη της ΣΔΟΕ, πότε θα κάνετε το ίδιο, δηλαδή το αυτονόητο- για τους εφοπλιστές- τραπεζίτες- καναλάρχες- μεγαλοεργολάβους- μεγάλο βιομήχανους- μεγάλο εκδότες??? Αρκετοί από σας εκεί στην Βουλή στο κέντρο, ενδιάμεσα στους λίγους από πάνω και τους πολλούς από κάτω, αποδεικνύεστε δυστυχώς στην πράξη σαν παιδιά των θελήσεων, η αλλιώς όπως λέει ο λαός πια- φιλιπινέζες των πλουσίων. Σας είναι εύκολο να χτυπάτε μόνο προς τα κάτω, μαζί με τα αφεντικά σας που σας προτίμησαν… σε αυτό το κέντρο οπού ανήκετε μαζί με τους αρκετούς δημάρχους και δημοτικά συμβούλια, προέδρους δημοσιών οργανισμών και ΔΣ, περιφερειάρχες και συμβούλια, πρώην νομάρχες και σύμβουλοι, διορισμένοι διοικητές, κομματικά στελέχη.  Έχετε δίκιο λοιπόν ότι το κέντρο είναι εκεί και σας περιμένει. Αλλά αυτό που ξεχνάτε είναι ότι αυτούς που χτυπάτε είναι όλο και πιο πολλοί και δεν θα είναι διατεθειμένοι να φέρουν νερό για να ξεδιψάσετε εκεί στο κέντρο, μια που η απόσταση όλο και μεγαλώνει! Και μην ξεχνάτε : το δικό σας κέντρο ολοένα και συρρικνώνεται!

Υ.Γ. 1.Τώρα που το σκέφτομαι βρήκα την αιτία γιατί η εντολή προς την ΣΔΟΕ είναι επιλεκτική : μήπως για να μην συρρικνωθεί και άλλο το κέντρο, δεν τους πιάνει στην μέγγενη η ΣΔΟΕ???

2.Μια που συνοδεύετε τον Σαμαρά εκεί στα ξένα οπού πήγε “σαν φίλος”, ελπίζω να γίνει κάτι μαγικό, έτσι ώστε να γυρίσετε επιτέλους σαν φίλοι και για εμάς εδώ.


Σχετικά άρθρα:








Δεν υπάρχουν σχόλια: