«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙ!


O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ηλ. Μόσιαλος, πρότεινε με άρθρο του στην Athens Voice, ότι είναι απαραίτητος ένας νέος ρεαλιστικός - μεταρρυθμιστικός πόλος, τον οποίο βλέπει στην ένωση μέρους του ΠΑΣΟΚ με τις κεντρώες δυνάμεις της ΝΔ και με τη ΔΗΜΑΡ, για να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός χώρος .
"Το νέο αυτό πολιτικό υποκείμενο, εφόσον δημιουργηθεί, θα κριθεί από το αν θα μπορέσει ν΄αλλάξει ριζικά το μεταπολιτευτικό μοντέλο" αναφέρει για να καταλήξει: "Σ΄ αυτό το νέο, μακράς πνοής χώρο, θα μπορούσαν να συμμετέχουν η ΔΗΜΑΡ, ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ και της κεντρώας ΝΔ, οι πολιτικές κινήσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, οι κεντρώες φιλελεύθερες δυνάμεις και τα εκατομμύρια των ανένταχτων πολιτών. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε, τόσο το καλύτερο για την κοινωνία και την πατρίδα".
Ο Μόσιαλος δεν είναι ο μόνος που θέτει τέτοιο ζήτημα.   Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα και εμπιστοσύνη στον κόσμο, με τα σημερινά δεδομένα και πιστεύει οτι το κόμμα δεν είχε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα ούτε επί ηγεσίας Γ. Παπανδρέου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γιώργος Σιακαντάρης ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ, ο οποίος έθεσε θέμα "τελευταίου" συνεδρίου με το ίδιο όνομα και σύμβολα και την προκήρυξη νέου συνεδρίου "από μηδενική βάση, όλων των δυνάμεων του ελληνικού σοσιαλδημοκρατικού και αριστερού δημοκρατικού χώρου, με αντικείμενο αφενός την κατάθεση ιδεών και προγραμματικών θέσεων, αφετέρου τη συνδιαμόρφωση του νέου πολιτικού φορέα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας".

Το γεγονός ότι ο"χώρος" ανάμεσα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ "κατοικείται", ήδη, δεν φαίνεται να απασχολεί κανένα. Γενικά το "σύστημα" φαίνεται να έχει αποφασίσει ότι θέλει τη δημιουργία άλλου κόμματος, δήθεν κεντροαριστερού. Έτσι  έθεσαν και το ερώτημα σε πρόσφατη δημοσκόπηση του ΜΕΓΚΑ, για την ύπαρξη κόμματος ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τι "βολεύει" το σύστημα; Μα σίγουρα ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, που να συμμετέχει στις κυβερνήσεις συνασπισμού, αλλά να μη δημιουργεί πονοκεφάλους.... Το ζήτημα είναι ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ -όλων των κλάσεων(!) - θα θελήσουν να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση.
Επιπλέον, εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος στελεχών του, θέλει να "αυτοδιαλυθεί". Αλλά, εκφράζουν αυτά τα στελέχη τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ; Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι υπάρχει μια προσωπική αντιπαράθεση στελεχών που τσακώνονται μεταξύ τους, με στόχο την προσωπική τους πολιτική επιβίωση και όχι του φορέα, που τα ανέδειξε. Όλα αυτά έχουν κουράσει τον κόσμο που αντιμετωπίζει τα δικά του πολύ σοβαρά προβλήματα. Ουδείς προσπαθεί επι της ουσίας να εξηγήσει στον λαό, για τις επιλογές της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ενώ η δικαίωση που έρχεται σε κάθε βήμα, δεν αξιοποιείται, σαν να είναι ταμπού, σαν να θέλουν να ξεχάσουν, να "ξαναγεννηθούν" μέσα από ένα άλλο χώρο...
Ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει για την τύχη του Κινήματος είναι ο λαός του. Σε ένα ανοιχτό συνέδριο, ας τον αφήσουν να μιλήσει....




ΑΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙ!


Μια που τελευταία στο facebook βλέπω πολλούς να διαδίδουν άρθρα του Μοσιαλου και του Λοβερδου (τέλος- πάντων- ένας από του 4-εις, μία που το ΒΒ θεωρείται "καμμενο χαρτί"… αλλιώς έχουμε και την «ηλικία»- βλέπε 30-αρις Νίκος Ανδρουλάκης&ΣΙΑ), θυμίζω ένα δικό μου λίγο πριν:
Η Μιλένα Αποστολάκη, που στα 47 της είναι συνταξιούχος της Ολυμπιακής εδώ και κάποια χρόνια, δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια δυνατή κεντροαριστερά
Ναι βρε, σας βρήκα και σύνθημα: "Λαός, αγών, Λουί Βιτόν"


Άλλη φορά όταν μιλάτε για «ανακαλύψεις» και για αυτούς που τον πούλησαν τον ΓΑΠ, να θυμάστε την τετράδα – ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΗΤΑΝ! 


ΣΙΑ= «όπου φυσάει ο άνεμος» (όπου και να βρισκότανε δίπλα μέχρι εχθές, σε διάφορα γραφεία,  αρκεί από εδώ και μπρος με ποιους θα πάνε...), το δικό τους να περάσει και ας να παραμυθιάζουν οι «στατικές βόμβες», για άλλη μια φορά… 
ΛΥΣΕΙΣ- ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ "ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΛΟΓΙΑ- ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ!

Λαός, αγών, Λουί Βιτόν...



4 σχόλια:

KΑΡΜΕΝ είπε...

http://www.parapolitiki.com/2012/06/blog-post_1322.html
"Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι εξελίξεις στον τόπο μας, από δω και πέρα, θα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες. Για το λόγο αυτό, νομίζω ότι οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές ή περίπου κοινές απόψεις για την εξέλιξη της χώρας, όπως κι αν τις ονομάσουμε (μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, σοσιαλδημοκρατία, φιλελευθερισμός, προδευτικότητα, ρεαλισμός), καλό θα είναι ν΄αποκτήσουμε μια μονιμότερη επαφή.

Φιλικά, Ηλίας Μόσιαλος (http://www.facebook.com/groups/413135685396579/)

Mε τη λιτή αυτή ανακοίνωση, στον κόσμο του Facebook γεννήθηκε ένα νέο group που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χώρο συζήτησης, επικοινωνίας...


...και δικτύωσης όλων όσων αναζητούν κάτι νέο και διαφορετικό για τη χώρα.


Μακριά από τυμπανοκρουσίες, το group έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους από 1.500 χρήστες (μέσα σε 24 ώρες) του δημοφιλούς social network και μοιάζει ικανό να αναπτύξει μια δυναμική που θα του επιτρέψει να προχωρήσει ένα ή και περισσότερα βήματα, ακόμα κι εκτός του...ψηφιακού κόσμου.

Ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, διαφαίνεται μια διάθεση να λειτουργήσει διαφορετικά από αντίστοιχες κινήσεις καθώς θα δωθεί βάρος κυρίως στην παραγωγή απόψεων και προτάσεων κι όχι απλώς στη κριτική και τον σχολιασμό των πολιτικών εξελίξεων.


Καλή αρχή. Περισσότερα εδώ: www.facebook.com/groups/413135685396579/

KΑΡΜΕΝ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
KΑΡΜΕΝ είπε...

Το σχόλιο με το άρθρο της parapolitikhs για αρχείο, απλά.

KΑΡΜΕΝ είπε...

http://prwtagwnistis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_96.html