«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Olympic School of Mythology - Olympic Academy of Classical Studies- ο πολιτισμός αποτελεί την μόνη υπεραξία που μπορούμε να δημιουργήσουμε με μικρό κόστος


Ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε στη Βουλή με παρέμβαση για τον πολιτισμό!
Ο Γιώργος Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα διάγει βίο, αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα. Επισκέπτης και συντονιστής σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Πολιτικής του Χάρβαρντ, επανεκλεγείς πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό κ.ά. ο πρώην πρωθυπουργός είναι αντικειμενικά δύσκολο να παρακολουθεί από κοντά τα ελληνικά πράγματα.  Εν τούτοις, σήμερα εμφανίστηκε εκ νέου στη Βουλή, επενδύοντας την πρώτη του επανεμφάνιση στα έδρανα με παρέμβαση για τον πολιτισμό!
 Στο πλαίσιο της συζήτησης για την Ίδρυση Διεθνούς Ιδρύματος Κλασικών Σπουδών και Ερευνών, υπό την επωνυμία «Olympic School of Mythology - Olympic Academy of Classical Studies», με έδρα στην Πιερία, ο κ. Παπανδρέου έλαβε θέση ως προς τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, υπερασπιζόμενος τον ανωτέρω θεσμό.
Έχοντας, το λιγότερο, πλούσιες διεθνείς παραστάσεις, άρα και δυνατότητα να αντιληφθεί άριστα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που χρειάζεται να αναδείξει η χώρα στη διεθνή αρένα,  αναγνώρισε ότι ο πολιτισμός αποτελεί «την μόνη υπεραξία που μπορούμε να δημιουργήσουμε με μικρό κόστος».
Κατόπιν αυτής της διαπίστωσης, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το Διεθνές ίδρυμα Κλασικών Σπουδών και Ερευνών αποτελεί ένα «κέντρο παραγωγής πολιτικής», ικανό να αναδείξει «τους πυλώνες του πολιτισμού» της Ελλάδας.
Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, «στο παρελθόν είχα κάνει επαφές για το θέμα αυτό με τον συναρμόδιο υπουργό της Ιταλίας».

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν θα ήταν καλό να ασχοληθεί και με τον νομό όπου εκλέγετε;

Unknown είπε...

Δεν θα ήταν καλό να ασχοληθεί και με το Νομό στον οποίο εκλέγετε;