«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών-όχι στην ατιμωρησία

Άµεσες πρωτοβουλίες για την αλλαγή του νόµου περί ευθύνης υπουργών σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιµετώπισης του φαινοµένου της ατιµωρησίας, κυρίως όσον αφορά πολιτικά πρόσωπα.
Το θέµα αυτό, όπως επίσης και συνολικότερα ζητήµατα που αφορούν τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή, συζητήθηκαν – σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές – σε συνάντηση που είχαν χθες το απόγευµα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός ∆ικαιοσύνης Χ. Καστανίδης. Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός ζήτησε µε δεδοµένες τις τεχνικές δυσκολίες επίσπευση στο θέµα της µεταβολής του νόµου περί ευθύνης υπουργών υπό το υφιστάµενο Σύνταγµα και χωρίς καθυστερήσεις.

Στην ίδια σύσκεψη, σύµφωνα πάντα µε πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την άποψή του ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως για να επέλθει ισορροπία στο πολιτικό σύστηµα και να διερευνηθούν εις βάθος υποθέσεις που αφορούν και πολιτικά πρόσωπα.
Στο ίδιο πνεύµα χθες υπήρξε οµοβροντία υπουργών υπέρ της κάθαρσης στον πολιτικό βίο, µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή να επιβεβαιώνει την πρωθυπουργική δέσµευση για αλλαγή του νόµου περί ευθύνης υπουργών αφού «δεν µπορεί να υπάρχει ατιµωρησία για κανέναν»

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: