«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ...

Παραιτήθηκε, αλλά η υποκρισία περισσεύει...Αποκλεισμός στελεχών Ν.Δ. από ψηφοδέλτια λόγω σκανδάλων; Θα είναι η πιο τρανή απόδειξη ενοχής και συγκάλυψης!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ...

1. Τι μας είπε χθες; «Η απόφασή μου αυτή είναι πράξη ευθύνης. Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σύρεται επί έξι μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής για την οικονομία προεκλογικής ατμόσφαιρας».

2. Παραιτήθηκε, αλλά η υποκρισία περισσεύει. Ο άνθρωπος που με την ανημποριά και την μικροκομματική λογική βύθισε τον τόπο στην εκλογολογία από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τώρα λέει ότι του είναι αδιανόητο να σύρεται ο τόπος σε παρατεταμένη προεκλογική ατμόσφαιρα.

  • Αν είχε το παραμικρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο, δεν θα άφηνε τα στελέχη του να διαρρέουν από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, και κάθε μήνα από τότε, ότι ο κ. Καραμανλής ψάχνει χρονική στιγμή για πρόωρες εκλογές, προκειμένου να προλάβει μη αναστρέψιμες καταστάσεις για το κόμμα του.
  • Αν είχε το παραμικρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο θα είχε αποδεχτεί την καθαρή πρόταση που του απεύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από τις 5 Φεβρουαρίου 2009, όταν ήταν ήδη πασιφανές σε όλους ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του απλά δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την κρίση: «Προτείνω δημόσια στον κ. Καραμανλή, μια καθαρή συμφωνία. Εκλογές τώρα και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι ή με τις Ευρωεκλογές, οπότε έτσι κι αλλιώς θα στηθούν κάλπες, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν πώς θέλουν και με ποιους θέλουν να βγουν από την κρίση. Και δεύτερον, τη συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Ναι, είναι ακριβώς αυτό το δίλημμα που επικαλέστηκε χθες ο κ. Καραμανλής με 7 μήνες καθυστέρηση!
  • Αν είχε το παραμικρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο θα αποφάσιζε τη διενέργεια εθνικών εκλογών μαζί με τις Ευρωεκλογές, ώστε να μην κοστίσουν στον τόπο.

3. Δεν έκανε τίποτα από αυτά. Προτίμησε να σύρει ακόμη λίγους μήνες την Ελλάδα στο τέλμα μέχρι να συνειδητοποιήσει αυτό που όλοι οι Έλληνες είχαν αντιληφθεί: ότι αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, έρμαιο συμφερόντων, ελάχιστος μπροστά στη χώρα και τις ανάγκες της.

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ» ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ν.Δ. ΑΠΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ; ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ Ο ΕΛΕΓΕ Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΙΝ, ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ; ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ «ΑΘΩΩΣΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΙΜΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ;

1. Περιμένουμε με ανυπομονησία την ανακοίνωση αποκλεισμού όλων των λεγόμενων «Βατοπεδινών» και των υπολοίπων στελεχών της Ν.Δ. που αναμίχθηκαν σε σκάνδαλα, από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Γιατί όπως έχει ήδη πει ο Πρόεδρος του Κινήματος μία τέτοια ενέργεια θα είναι «η πιο τρανή απόδειξη ενοχής και η πιο τρανή απόδειξη συγκάλυψης».

  • Διότι αν οι άνθρωποι είναι αθώοι, όπως μας έλεγε πριν («δεν κατηγορώ κανέναν, δικό μου ήταν το λάθος» και «δεν πιστεύω ότι κάποιος ζημίωσε επί σκοπώ το δημόσιο συμφέρον» έχει πει για το Βατοπέδι), γιατί τώρα τους βγάζει από τα ψηφοδέλτια;
  • Κι αν είναι ένοχοι, όπως θα αποδεικνύει ο αποκλεισμός τους, γιατί τους «αθώωσε» πριν; Γιατί έκανε την παραγραφή; Γιατί διέταξε την ατιμωτική αποχώρηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας δύο φορές από τη Βουλή για να μην ψηφιστεί προανακριτική για τους Βατοπεδινούς; Γιατί υποχρέωσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν την απαλλαγή του Παυλίδη; Και μετά γιατί έκλεισε νύχτα τη Βουλή για να παραγραφούν γρήγορα όλα τα αδικήματα;
2. Η ουσία είναι ότι ο κ. Καραμανλής, άβουλος, εξαρτημένος και πολιτικά συνένοχος, υποχρεώθηκε να τους «αθωώσει» όλους με την παραγραφή γιατί θα έπεφτε η κυβέρνησή του. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα τα άλλα είναι ανέξοδες επικοινωνιακές φούσκες...

Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας


Δεν υπάρχουν σχόλια: