«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ-ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ-ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Θέμα: Η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος στις υποθέσεις των άγονων γραμμών, της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και των δομημένων ομολόγων.

Το άρθρο 86 του Συντάγματος επιβάλλει την διαβίβαση από τους δικαστικούς λειτουργούς στη Βουλή «αμελλητί» των δικογραφιών που χειρίζονται, όταν προκύψουν απλώς και μόνον «στοιχεία» για Υπουργούς ή πρώην Υπουργούς, σε σχέση με αξιόποινες πράξεις. Στις υποθέσεις της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων και στις δύο υποθέσεις των άγονων γραμμών το Σύνταγμα παραβιάζεται κατάφωρα και σκόπιμα. Οι δικογραφίες αυτές θα έπρεπε να έχουν διαβιβαστεί προ πολλών μηνών στη Βουλή, δεδομένου ότι συγκεκριμένες ποινικές καταγγελίες αφορούν Υπουργούς ή πρώην Υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, τις καταγγελίες δε αυτές μόνη και αποκλειστικά αρμόδια να τις διερευνήσει είναι η Βουλή.

Είναι προφανές ότι ελάχιστοι, συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί, διορισμένοι από την κυβέρνηση σε καίριες θέσεις και αποτελούντες στην ουσία «μοχλούς» και όργανα αυτής, δίνουν «μάχη παρασκηνίου» με σκοπό την αποτροπή ή την καθυστέρηση της διαβίβασης των δικογραφιών στη Βουλή κατ’ αρχήν και την συγκάλυψη στη συνέχεια. Έχουν στήσει κυριολεκτικά ένα εξωθεσμικό «δίχτυ προστασίας» της κυβέρνησης, πασχίζοντας να αποτρέψουν τον πολιτικό διασυρμό της, εν όψει μάλιστα και των ευρωεκλογών.

Το θεσμικό ατόπημα είναι βαρύτατο δεδομένου ότι, εκτός των άλλων, επίκειται παραγραφή των τυχόν αδικημάτων αφενός, δημιουργείται δε αφετέρου αντισυνταγματικό προηγούμενο διερεύνησης και καθυστέρησης υποθέσεων, που αφορούν Υπουργούς, από την δικαστική εξουσία. Έτσι, στην κοινή γνώμη εδραιώνεται η πεποίθηση όχι μόνο της μεθοδευμένης αποτροπής της διερεύνησης, αλλά και της ατιμωρησίας των εμπλεκόμενων Υπουργών.

Οι μεθοδεύσεις της συγκάλυψης περιλαμβάνουν αφόρητες πιέσεις προς τους χειριστές δικαστικούς λειτουργούς, εξωθεσμικές συναντήσεις και νουθεσίες προς αυτούς, ακόμη και έμμεσους εκβιασμούς που σχετίζονται με την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Πρώτη φορά συναντώνται μεταπολιτευτικά τέτοιας μορφής παρεμβάσεις προς τη δικαιοσύνη και μάλιστα με τη μορφή οργανωμένου σχεδίου, που σκοπό έχει την «προστασία» της κυβέρνησης και ταυτόχρονα υποβιβάζει το κύρος του Κοινοβουλίου, δια της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων του.

Κατόπιν αυτών ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

- Για την καταστρατήγηση του Συντάγματος με σκοπό το όφελος της Ν.Δ., σε σχέση με τις εκκρεμείς υποθέσεις των άγονων γραμμών, του Βατοπεδίου και των ομολόγων, στις οποίες εμπλέκονται Υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή.

- Για την παράλειψη ανάληψης εκ μέρους του των απαραίτητων πειθαρχικών πρωτοβουλιών βάσει του άρθρου 91 παρ. 1 του Συντάγματος.


Αθήνα, 31 Μαρτίου 2009

Οι επερωτώντες Βουλευτές

ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΖΩΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

6 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Εσυ που ασχολεισαι εντατικα με τα πολιτικα και τα κοινωνικα, δεν βαζεις κατι και για το θεμα του Θοδωρη Τενεζου, που εχει αποκλειστει σιωπηλα απο τα ΜΜΕ;
Καλησπερα κι ευχαριστω!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Καλε τι ομορφιες βλέπω εδω! Πολυ ωραιο έγινε το blog Αγάπη. Και πολυ πράσινο!

KΑΡΜΕΝ είπε...

@BUTTERFLY,
http://agapiaxies.blogspot.com/2009/03/43.html

Αν θα είχες κατεβάσει λίγο την ιστοσελίδα, θα είχες δει ότι έβαλα ΕΚ ΝΕΟΥ πριν 2 μέρες και άλλη ανάρτηση για τον Θεόδωρο Τενέζο.
Αυτό που με προβληματίζει έντονα είναι γιατί εσείς που είστε στην Αθήνα, δεν μαζεύεστε ΜΑΖΙΚΑ μπροστά στην Ρηγίλλη, για να ζητήσετε απαντήσεις για το θέμα του από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! Θα πεθάνει ο άνθρωπος με τα κεριά στην Πατησίων. Τα κεριά ας να τα κρατήσουν ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ Ρηγίλλη!!!
Σε ευχαριστώ και εγώ.

KΑΡΜΕΝ είπε...

@Nikos.Lioliopoulos,
Πάντα ήταν “πράσινο” το blog μου. Απλά βρήκα αρκετά πρόσφατα ένα καινούργιο background. Το έχω αρκετό καιρό, όμως. Μάλλον θα έχεις κάμποσο να επισκέπτεσαι το blog μου.
Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και για το σχόλιο.

marianaonice είπε...

Με γεια το καινούριο λουκ!!

Και να ήταν μόνο σ' αυτά η παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων!!
Αλλοίμονό μας!!

KΑΡΜΕΝ είπε...

@marianaonice,
Ευχαριστώ. Το καινούργιο look δεν είναι και τόσο καινούργιο. Το έψαξα πολύ και επιτέλους το βρήκα.
Υπάρχει Ελπίδα για την χώρα και είναι μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ.!
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.