«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Φτώχεια και ανισότητα 4

923 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με την πείνα!!!
Σε πανδημία απειλεί να μετατρέψει την πείνα η έκρηξη στις τιμές των βασικών ειδών διατροφής που καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια!!!!
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 923 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης -75 εκατομμύρια περισσότεροι σε σχέση με το 2007.
Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, το 89%, ζουν σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής, ενώ μόνο σε 15 κράτη της Μαύρης Ηπείρου η πείνα πλήττει το 35% του πληθυσμού.
Οι περισσότεροι από τους 75 εκατομμύρια ανθρώπους που προστέθηκαν πέρσι στη λίστα των... πεινασμένων, προέρχεται από την Ασία-Ειρηνικό (41 εκατομμύρια), την υπο-Σαχάρια Αφρική (24 εκατ.), τη Λατινική Αμερική (6 εκατ.), τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (4 εκατ.).
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Σύμφωνα με τον FAO, απαιτούνται τουλάχιστον 30 δισ. δολάρια ετησίως, ώστε να εγγυηθεί η διατροφική ασφάλεια και να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας -ποσό διόλου ευκαταφρόνητο μεν, αμελητέο ωστόσο, σε σχέση με τα ποσά που δαπανώνται για τις στρατιωτικές δαπάνες ή πλέον για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Κι όμως, η διεθνής βοήθεια σε τρόφιμα έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών...

Βρήκαν όμως μέσα σε μια νύχτα Τρισεκατομμύρια!!!!!!!!!!!!! για τις τράπεζες.





1 σχόλιο:

leondokardos είπε...

Τώρα μόλις διάβαζα ενα άρθρο για τη φτώχια στο πλανήτη μας. Εγινε και στη Γαλλία μια σύσκεψη εκπροσώπων των χωρών της ΕΕ με θέμα την συνδιασμένη αντιμετώπιση της φτώχιας. Τονίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα οτι δεν είνει δυνατόν να υπάρξει κοινωνική γαλήνη και δικαιοσύνη εαν δεν αντιμετωπιστεί η φτώχια.
Πράγματι πιστεύω οτι ισως το πιο βασανιστηκό πράγμα είναι να σε μαστίζει η φτώχια. Είναι φοβερό.
Μακάρι να μπορεί να βρεθεί μια αποτελεσματική λύση.